grijanje 2 ravkicU džematu Gornji Rahić protekla sedmica je bila dinamična i za zajednicu korisne  aktivnosti. Od hatmenske svečanosti koja je priređena za 18 polaznika 21.maja 2022.godine u protekloj sedmici  rješavalo se pitanje zagrijavanja objekata džamije i Omladinskog centra u džematu.

Džemat je do sada imao sistem zagrijavanja putem peleta što se do sada pokazalo efikasno, ekonomično i ekološki prihvatljivo, no zadnjih mjeseci situacija se tu mijenja i energenti uveliko su poskupili pa tako i nabavka peleta.

grijanje 1 ravkicDošlo se do rješavanja tog pitanja te se pristupilo ugradnji toplotnih pumpi na sistem zagrijavanja naših objekata uz pomoć dobrih ljudi. Projekat je koštao oko 29 hiljada konvertibilnih maraka, s tim i dalje je u funkciji rad peći na pelet kao dodatni rezervni plan dopune u slučaju visokih minusa tokom sezone.

Izvođač radova je bila firma S.P.“Ravkić“ INSTALACIJE iz Brčkog koja je to uredno privela radove kraju i naravno pustila u upotrebu ovaj vrijedan projekat za džemat.

 Inače džemat je i do sada pratio tu ekonomsku isplativost u zagrijavanju objekata te se svremenom prilagođavao novo nastaloj situaciji kako bi smanjio potršnju na godišnjem nivou gdje su stavke izdvajanja dosta velike za njih.

Da Milostivi nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli rješavanju ovog pitanja i značajnog projekta u sevap im upiše i uveća njihovu nagradu kako na ovom tako i na budućem svijetu.

dzematrahic.ba