SPOMENIK BORCIMA NOCUSvaki povod ima svoj uzrok pa tako i ovaj kratki naš osvrt na našu vrijednu omladinu koja je ovih dana se kako rekoše u razgovorima na iftaru dogovorili i došli do ideje da nešto konkretno urade u svom mjestu. Svjedoci smo njihovih snimaka koji kruže po društvenim mrežama. Sad spomenik našim šehidima i poginulim borcima je zablistao u svojem osvježenom stanju, što bi  naš narod rekao golim okom se to može vidjeti.

Omladina je uradila i očistila temeljito kamene kocke, oprana fontana,ugrađene led sijalice na spomenik,ofarbane klupe i uređeno zemljište u blizini spomenika. Sve su kako nam ističu uradili samostalno i o svom trošku. Učestvovali su u ovom lijepom djelu Edin, Miralem, Mirza, Muris, Mahir, Ahmet, Nihad, Senad, Semir, Damir , Edin,Ajdin i Senahid.

Nastojaće i druge aktivnosti uradit kako bi unaprijedili našu sredinu i kako bi to bilo dostajnstveno našeg mjesta. U međuvremenu su pristigle i klupe od firme d.o.o. FAM iz Brčkog, dakle svaki proaktivan rad bude prepoznat i podržan od strane drugih .

Poželimo im uspjeh i u drugim konkretnim aktivnostima i pridružimo im se kako bi nam svima bilo bolje i  ljepše.

p.s.Tražili su da ih ne spominjemo po imenima ali moramo malo to uradit jer drugi to moraju vrednovat i podržat ih u radu.

SPOMENIK BORCIMA NOCU

SPOMENIK 2023

SPOMENIK 2 2023

SPOMENIK 3