djonlic nusretNastavljamo sa objavljivanjem datuma pogibije boraca Drugog bataljona odnosno pripadnicima koji su bili iz našeg mjesta. U  utorak 12.septembra puni se 31 godina od pogibije Đonlić Nusreta, sina Husejna i majke Džemke.Nusret je rođen 1955. godine u Srebreniku, na dan pogibije 12. 9.1992.godine je imao 37 godina.

Završio je srednju Građevinsku školu  bio je oženjen i otac dvoje djece. Nakon pogibije iza njega je ostala supruga Dragica, sin Samed i kćer Samela, sestre Nusreta i Safija. Postao je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 01.05. 1992.godine,a mjesto sahrane je Šehidsko mezarje u Gornjem Rahiću.

Od 01.05.1992.godine Nusret se uključuje u jedinicu,četu Gornji Rahić 4.bataljon/108.HVO motorizovane brigade Brčko.

Prilikom izvršenja borbenog zadatka 12.09.1992.godine u rejonu Suljagića sokak Nusret je od minobacačke granate teško ranjen i na putu do ratne bolnice u Maoči izgubio bitku sa životom.

Tevhid će se proučiti u utorak 12.septembra u džamiji Gornji Rahić poslije podne namaza u 13:30 sati. S toga pozivamo sve koji su bili saborci Nusretovi,kao i njegove članove porodice te ostale sugrađane  džematlije da se odazovu ovom tevhidu kako bi iskazali svoje poštovanje i priznanje na Nusretovu pogibiju za našu jedinu domovinu BiH.