sukanovic senadU ponedjeljak 23.oktobra puni se tridesetjedna godina od pogibije Senada Sukanovića iz Gornjeg Rahića. Senad je rođen 1968. godine u Gornjem Rahiću od oca Saliha i majke Feride. Završio je srednju stručnu školu, građevinska škola bio je oženjen suprugom Sanelom i imao sina Sejada, isto tako Senad je imao sestru Senadu.

 Postao je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 19.06.1992. godine. Dakle bio je oko šesnaest mjeseci u Armiji R BiH, kada je poginuo u naselju Lipovac 23.oktobra 1993. godine,  imao je 25 godina. Sahranjen je na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine Senad je dao veliki doprinos u odbrani prostora brčanske teritorije. Kao i njegovi saborci stasao je u dobrog borca, spremnog da se suprostavi neprijatelju, koji je bio vojno superiorniji. Međutim, sudbina je bila takva, da je 23.oktobra 1993.godine u rejonu Lipovac Senad smrtno stradao, da mu Allah dž.š. podari vječni džennet.

Kao i u prethodnim najavama i ovom prilikom pozivamo porodicu  Senada, saborce, džematlije da se odazovu na tevhid koji će se proučiti u ponedjeljak 23.otkobra 2023.godine poslije podne namaza u džamiji Gornji Rahić.

Ne zaboravimo naše sinove,očeve,braću i prijatelje koji su dali svoj život za našu domovinu jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu.