U četvrtak 12. septembra 2024. godine upriličena je posjeta učenika V-1 razreda Sedme osnovne škole mektebu džemata Gornji Rahić. Radi se o najavljenoj posjeti sa ciljem ispunjenja nastavnog plana i programa vjeronauke za ovaj razred kao i čas koji je tome prethodio. Naime lekcija učenicima je bila pod naslovom „Mekteb izvor sreće“ gdje je profesorica Fatima Karahasanović željela praktično izvesti taj čas sa učenicima na tu temu.

5

Učenike je ugostio imam džemata Gornji Rahić prof. Senahid ef. Hamidović koji je prisutne upoznao sa radom mekteba i aktuelnostima koje su prisutne u njemu. Pored mekteba učenici su posjetili džamiju i biblioteku u sklopu nje. Domaćin je ujedno učenike i počastio prigodnim poklonom.

Da napomenemo ovo je prvi ovakav vid saradnje džemata i škole gdje učenici na praktičnom planu provode nastavni plan i program lekcije. I to je za pohvalu, jer vidljivo je da su učenici bili radosni što su bili na ovakvom času učenja i druženja koje je osmislila muallima Fatima Karahasanović.