ANAM ON"Mnogi ljudi žive mimo svoje predodređenosti. Ili, bolje rečeno žive svoju predodređenost, ali je ne prihvataju. Nisu je svjesni. Ne mogu da se pomire sa činjenicom da jednostavno nisu ono što oni misle da bi trebali da budu. Vidjet ćeš tako da jedni zavide drugima na nečemu, a ni ne slute, hudi, da su možda baš počašćeni što im je uskraćeno ono na čemu zavide”.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1922-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine donosi našem gradu knjigu izuzetnog pojedinca i velikog prijatelja Udruženja.

Riječ je o velikom patrioti, prije svega, a zatim i svestranom individualcu sa zanimljivim stavovima; jedan nepresušni izvor informacija, priča i anegdota, sa nepogrešivim talentom za naraciju, bogatog vokabulara. Njegov roman prvijenac je u rukopisnom izdanju osvojio drugo mjesto na festivalu "Moja prva knjiga" koji je održan u Tuzli 2021. godine.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1922-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine svim ljubiteljima lijepe pisane riječi donosi promocije romana "Anam' on", Irfana Gazdića, koje će se održati 25. septembra 2024. godine u 13.00 sati u Domu kulture u Gornjem Rahiću i 26. septembra 2024. godine u 19.00 sati u Domu Islahijeta u Brčkom. Promocije će moderirati dugogodišnji volonter i saradnik Udruženja, Eldina Dervišević, magistar prava.