×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder SET is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder SET is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

set8Tokom proteklog perioda od nekih mjesec dana u Gornjem Rahiću se odvijaju dosta kvalitetni projekti koji će lokalnu zajednicu kao i mlade u njoj potaknuti na kvalitetniji pristup bavljenju sportu kao i mogućnosti uživanja u šetnji pored rijeke koja protiče ovim mjestom.
Naime u dužini od nekih 400 metara izgrađena je staza za pješačenje(staza je sastavljena od podloge pijeska,sitne piljotine,te od krupne piljotine od drveta,dakle ekološka staza neuobičajena kod nas) kao i za bicikliste duž rijeke, postavljene su klupe za sjedenje te izgrađena teretana na otvorenom prostoru. Na lokaciji se nalaze postavljenje ili će biti još postavljenih nekoliko sprava za vježbanje. Lokacija se nalazi pored pijace između dva mosta.
U projekat je uključen IOM, Međunarodna organizacija za migracije koja finansira i nadgleda sav projekat. Projekat je namijenje za mlade kao i za lokalno stanovništvo kako bi se unaprijedio kvalitet života na ovim prostorima. Gornji Rahić kroz nekoliko projekata dobiva sve više na važnosti kao lokalna zajednica te se kroz sve ove projekte koji su rađeni ili se rade nastoji osnažiti uloga mladih i omladine da se istrgne iz pasivnosti koja je prisutna, kao i ovisnosti od bezbroj poroka koji su prisutni u našoj sredini a čime su opterećeni mladi. Projekat je pri kraju završetka o čemu će javnost narednih dana biti detaljnije obaviještena. Ovim sadržajem naša sredina postaje bogatija sa ponudom i raznovrsnija kako za mlade tako i za one koji se još uvijek osjećaju da su mladi.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
{gallery}SET{/gallery}