Mnogi od nas plaho volimo jesti burek, no kao i ostale stvari treba ga znati kvalitetno ispeći da bi dobio na kvaliteti. Evo napomene kako da ne pogriješiti pri pečenju pite bureka.
Pita je jelo koje je kod nas veoma cjenjeno, mnoge iskusne kuharice i
kuhari često griješe pri pripremi pite. Sada ćemo vam dati jedan savjet
kako napraviti pitu koja će biti ugodno hrskava ali i sočna u isto
vrijeme što garantuje odličnu kvalitetu i ukus jela.
Pite kao i kolači imat će hrskavu koricu na površini a sočnu unutrašnju
smjesu jedino ako se pripremaju tj peku na visokoj temperaturi.
Idealna temperatura za pečenje pita je 220 stepeni celzijusa.
Na manjoj temperaturi pita će biti gnjecava i neukusna. Ovo je jedan od osnovnih savjeta za dobru i sočnu pitu.
I na kraju kako neko spomenu sve su pite, 'pite', a burek je 'pitac' tako je uvriježeno kod obične raje naročito ako se rade neki teški fizički poslovi.