brcko rat1Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama za štampanje monografije 108/215. brčanske viteške motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Povodom toga Koordinacija poziva sve patriote, Brčanke i Brčake da ustupe, privremeno ili trajno, dokumentaciju, fotografiije, video i druge materijale koji se odnose na pripreme otpora agresiji na Brčko i Bosnu i Hercegovinu, ratnom putu 108/215. viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko, zločinima počinjenim nad civilnim stanovništvom, uništavanju kulturnih i vjerskih spomenika, te privatne i društvene imovine.

“Pomozite da sačuvamo i dokumentujemo istinu o slavnom i časnom razdoblju naše novije povijesti”, kazali su za "infobrcko" iz Koodrinacije.

Dostava dokumentacije se može izvršiti lično u kancelariji boračkih udruženja Armije RBiH u Brčko distriktu BiH ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Za sve dodatne informacije možete posjetiti i internet stranicu www.udb.bdbih.org ili facebook “Udruženje demobilisanih boraca Brčko”.