ENES KNJIGEU srijedu 16. juna 2022. godine bibiloteka "Husejn ef.Kujundžić" postala je bogatija za više desetina naslova knjiga kao i novina za arhivu biblioteke džemata Gornji Rahić.

U prethodnom periodu prof.dr. Enes Kujundžić je učesnik i ujedno čest donator knjiga kako naše tako i drugih ustanova koji rade na unapređenju kulture i kulturne baštine širom Bosne i Hercegovine.

Čest je gost ovih prostora i rado viđen. Entuzijst koji svojim djelovanjem nastoji pomoći svom zavičaju kroz razna druženja putem tribina,okruglih stolova te drugih manifestacija.

Čast nam je imat ovakvu gromadu čovjeka od pera koji nastoji ideje  da pretače u djela.

NENES KNJIGE 1edavno je javnost imala čast da prisustvuje i svjedoči njegovoj ideji koja se realizovala u Brčkom pod naslovom „Nematerijalna kulturna baština Brčkog i okoline“.

I naravno ovo nije kraj podršci od strane dr.Kujundžića našem projektu i nukleusu razvoja bibiloteke koja će našu sredinu podići na veću instancu razvoja i djelovanja kulture u našem kraju.

U pripremi su još neki projekti koji bi se trebali ostvariti u septembru između džemata Gornji Rahić i dr. Kujundžića čemu će javnost blagovremeno biti upoznata.