ALIJA 1Danas je u džematu Gornji Rahić obavljeno šerijatsko vjenčanje između Alije Dedića iz Gornjeg Rahića  i Elme Šeremet iz Bugojna.

Alija je sin Mirsada i Admire rođen 1998.godine u Beču, njegova buduća životna saputnica Elma Šeremet je kćer Samira i Zibe rođena 1999.godine u Bugojnu .

Svjedoci / šahidi na današnjem šerijatskom vjenčanju su bili Šeremet Eldar, Dedić Mirsada i Dedić Medina.

Mehr je iznosio vrijednost odlaska na hadž.

Vjenčanje je obavio imam džemata Gornji Rahić prof. Senahid ef. Hamidović koji je ovom prilikom uručio skroman poklon mladencima ispred džemata.

Allah dž.š. u suri En Nur kaže: Udavajte neudate i ženite neoženjene, i čestite robove i robinje svoje; ako su siromašni, Allah će im iz obilja Svoga dati. Allah je neizmjerno dobar i sve zna. (En Nur, 32) 

Naš savjet muslimanskoj omladini u modernom vremenu da se ne ustručavaju ženiti i tragati za brakom te stupati u njega sa vjernicama i moralnim djevojkama. Također time će se izbjeći smutnje, a pojedinac i zajednica bit će sačuvani od zla.
Također djevojkama savjetujemo da ne odbijaju momke koji ih prose, ako se radi o osobi sa čijom se vjerom i moralom zadovoljno. Jer ako se budu čestiti momci odbijali onda će se širom otvarati vrata smutnje i mogućnosti za širenje nemorala, sramotnih djela i razvrata. Ahmed, Ibn Madže i Tirmizi bilježe predaju od Ebu Hurejre radijjallahu anhu da je Allahov Poslanik salallahu te'ala alejhi ve selem rekao: Ako vam dođe prosac od onih sa čijom vjerom i moralom ste zadovoljni oženite ga. Jer ako tako ne postupite onda će na Zemlji nastati veliki nered.

Mladencima kao i njihovim roditeljima želimo sve najbolje u životu, a mladom bračnom paru da ih sreća, bereket i božija milost prati. Da budu hajirli bračni par, i da svoje buduće  potomtstvo odgajajaju u duhu islamskih propisa.

ALIJA DEDIC1