U subotu 25.09.2021. godine u organizaciji Asocijacije mladih za razvoj i kreiranje pozitivnih vrijednost „ ProAktiv “ u prostorijama Omladinskog centra realizovan je projekat   „Šampioni znanja“.
sampioni
Asocijacija mladih „ ProAktiv“ je član organizacije „ Proaktiva“ koja na nivou BiH već duži niz godina organizuje ove projekte a u Brčkom je realizovan prvi put ove godine.

Projekt ima za cilj da nagradi i podstakne najbolje učenike naših škola da budu još bolji i uporniji u ostvarenju svojih ciljeva.

U sklopu dodjela nagrada učenicima održana je radionica i predavanje na temu „ Uspjeh sa svrhom – Zašto i kako biti uspješan“, a predavač je bio ugledni gospodin Valdet Peštalić koji je trener konsultant i koji ima mnogo iskustva u radu sa mladima.

Također ovim putem se želimo zahvaliti i Vladi Brčko distrikta BiH koja je prepoznala i pomogla u realizaciji ovog projekta, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji istog.
sampioni1

Iskrene čestitke još jednom svim učenicima na njihovom uspjehu.

Nadamo se da će projekt „ Šampioni znanja“ postati tradicija u našem gradu , te da će naši učenici postati budući lideri ovog grada.

Izvor:brcko.tv