ibranovic hasibPrije neki dan obavili smo tevhid za Dedić Sulejmana i evo dolazi nam u susret novi tevhid za našeg poginulog borca Ibranović Hasiba sina Hasana i Esme. Poginuo je 3.juna 1993.godine na Lipovcu i od njegove pogibije prošlo je punih 30 godina. Hasib je bio treće dijete u porodici poslije sestre Hasije i brata Muzafera Ibranovića koji se rodio 16.5.1973. godine. Završio je srednju stručnu spremu, zanimanje  autoelektričar, prije pogbije bio je neoženjen i imao je tad 20 godina što bi se reklo u cvijetu mladosti. Bio je pripadnika Armije R BiH od 09.04. 1993. godine, dakle nepuna dva mjeseca u jedinici je proveo prije pogibije. Hasib je imao i svoj nadimak po kojem su ga od milja zvali njegovi poznanici Pibe.

Trenutak  pogibije Hasiba

Dana 03.06.1993.godine u rejonu sela Lipovac kod Brčkog iz pravca naselja Sekulića, Ivakovića i sela Grabavice bilo je nekoliko od strane agresora poduzetih pješadijskih napada uz jaku artiljerijsku podršku. U jednom trenutku došlo je do prekida induktorske veze na lijevom krilu odbrane i potrebe da se dostavi municija. U pratnji jednog saborca, vezista Hasib je upućen da popravi-uspostavi vezu lijevog krila odbrane s komandnim mjestom i da saborcima dostave municiju. Od minobacačke granate od strane neprijateljske artiljerije granata je pala u lateralni kanal u kojem se nalazio Hasib koji je tada zadobio teške povrede ranjavanja. Tokom transporta sa prve linije sanitetom do  bolnice u Maoču Hasib je izgubio bitku sa životom.

Zato poštovani saborci, borci, prijatelji i članovi porodice poginulog borca pozivamo  vas na tevhid koji će se proučit za dušu rahmetli Hasiba u subotu 3. juna prije podne namaza u 12:00 sati u džamiji Gornji Rahić. Odazovimo se kako nam to dolikuje i odajimo čin poštovanja  prema našem Hasibu.

Podjećamo vas da je na prethodnom tevhidu borcu Dedić Sulejmanu bila lijepa posjeta preko pedeset osoba, što nam govori da nismo izgubili osjećaj za podjećanje i njegovanje historije našeg naroda i njegovih poginuli boraca koji trebaju imati i kroz ovaj vid okupljanja svoje mjesto u našim sjećanjima.