mehic suljoU utorak  6.juna napuni će se 30 godina od pogibije Sulje Mehića. Suljo je rođen 28.juna 1946. godine u Gornjem Rahiću i kad je poginuo imao je svega 47 godina života. Suljo je imao osnovnu školu, radio je prije rata kao radnik u Sloveniji. Iza Sulje je ostala supruga Mujesira,sinovi Admir i Asmir te kćeri Admira i Jasmina.

Kao pripadnik Armije RBiH je postao 27.4.1993. godine i svega je proveo  40 dana kako je bio u službi prije pogibije. Suljin se otac zvao Hasan a majka Zejna. Suljo je jedno od četvero djece koje je imao Hasan.

Mjesto pogibije

Tog 6.juna 1993.godine u rejonu zvanom „ostvrska šuma“ selo Lipovac na prvoj borbenoj liniji odbrane je bio Suljo Mehić. Iz njegove pogibije prema analizi pokazat će se da je on bio najstariji šehid iz Gornjeg Rahića.

Za Sulju Mehića našeg poginulog borca će biti proučen tevhid u utorak 6.juna na dan pogbije poslije podne namaza u džamiji Gornji Rahić. Pozivamo njegove saborce, porodicu i prijatelje da se odazovu na ovaj skup kako bi kao i ostalima odali zasluženu počast.