S1U subotu 15 rebi'ul-evvela 1445. hidzretske godine odnosno 30.septembra 2023. godine sklopljen je šerijatski brak između Senahid ef.Hamidovića iz Gornjeg Rahića i Amine Bećar iz Sarajeva (opština Vogošća). Senahid je sin Novalije i Sabine rođ.1997.godine, njegova buduća saputnica je kćer Ibrahima i majke Bahrine rođ. 2000.godine. 

Svjedoci - šahidi na ovom svečanom skupu su bili Hamidović Hasib, Vesnić Amila i Čilaš Amila. Mehr je iznosio vrijednost obavljenog hadža.

Šerijatsko vjenačanje je obavio prof. Salih ef. Hrnjić bivši imam džemata Gornji Rahić.

Imajući u vidu da je Senahid ef. Hamidović aktuelni imam džemata Gornji Rahić već nepunu godinu dana, da je mladi kadar i potencijal koji obećava isto tako ovim činom džemat je dobio još jednu osobu u liku Amine koja je isto tako svršenik kao i Senahid ef. Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu smatramo da smo kao sredina ojačali sa kvalitetnim kadrom. Kadrom koji treba da revitalizira džemat i pospješi aktivnosti u našoj sredini. Sredini koja je prepoznata u široj javnost kao džemat gdje se može radit i unapređivat drušveni život. S toga ovaj daanašnji skup je dupla radost kako porodice Hamidović tako i džemata.

Na kraju upućujemo dovu Onom koji sve zna , koji je svjedok svakoj situaciji da podari ovim našim mladim alimima svako dobro u braku, duboko razumijevanje, ljubav i bereket u braku i životu kao i hajirli potomke. Amin .