fikret kombicU mjesecu oktobru puni se tridesetjedna godina od pogibije Kombić Fadila sin Fikreta i Feride iz Gornjeg Rahića. Fadil je rođen 1968. godine u Gornjem Rahiću. Imao je suprugu Jasminu i sina Elvisa. Završio je osnovnu školu bio  je moler. Fadil potječe iz osmočlane porodice imao je brata Ferida i Amira, sestre Fadilu, Fikretu i Farzilu. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 26.07.1992.godine,poginuo je 7.oktobra 1992. godine na Lipovcu i tada je imao  24.godine života. Sahranjen je na centralnom mezarju  u Gornjem Rahiću.

Naš rahmetli Fadil Kombić zvani „Ćuća“ prije agresije na Bosnu i Hercegovinu ostat će upamćen kao aktivni član KUD-a iz Gornjeg Rahića u folkloru, na nastupima i kao pjevač, uvijek nasmijan. Rat ga zatiče u  Gornjem Rahiću, a Fadil se uključuje u odbranu Bosne i Hercegovine kao pripadnik čete iz Gornjeg Rahića. 07.10. 1992.godine gine na liniji odbrane u rejonu naselja Lipovac.

Tevhid za Fadila će se proučit u subotu 7.oktobra u 12 sati prije podne namaza. S toga pozivamo članove porodice Fadila, njegove saborce i ostale džematlije da prisustvuju ovom tevhidu te na taj način da odamo počast borcu na dostojanstven način i ujedno evociramo uspomenu na naše vrijedne i hrabre borce koji su položili svoje živote za našu domovinu.