Premir secerbagovicošlo je 27 godina od smrti Emira Šećerbegović iz Gornjeg Rahića. Emir je sin Ismeta i majke Hajrije bio je jedno od troje djece dakle pored njega, oca i majke imao je i dvije sestre Fahiru i Armanu. Rođen je 1954. godine u Gornjem Rahiću te umro16.02. 1996.godine i tada je imao 42 godine života. Emir je završio VSS-Ekonomski fakultet, bio je oženjen suprugom Sabihom te imao u braku sina Amira i kćer Zlatu. Pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine je postao od 01.05. 1992. godine. Sahranjen je na glavnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

Kao školovani oficir rezervnog sastava bivše JNA, Emir se od prvog dana agresije na Bosnu i Hercegovinu stavio na raspolaganje,bio je pripadnik Armije Republike BiH. Njegovo vojničko, oficirsko znanje bilo je od velike koristi u organizaciji i realizaciji borbenih zadataka u toku rata na prostoru brčanskog ratišta.U početku rata bio je pripadnik 4.Bataljona,a poslije je prekomandovan u brigadnu artiljeriju gdje je proveo preostali period rata.Učestvovao je u mnogim sudbonosnim bitkama,ali je sudbina bila da preseli prirodnom smrću.

Tevhid za našeg Emira će se obaviti u petak 16.februara u džamiji Gornji Rahić prije džume namaza. Ovim putem se pozivaju preostali članovi porodice, saborci, prijatelji i džematlije da prisustvuju ovom skupu kako bi istrgli iz zaborava naše vrijedne i čestite borce.