muhamed zNavršilo se 25 godina od smrti borca Zlatić Muhameda sina Bešlage. Muhamed je rođen 1957.godine u mjestu Rašljani. Prije rata bio je radnik u firmi 7.april te tako dočekao i početak rata. Muhamed je nakon agresije na Brčko odmah pristupio dobrovoljačkim jedinicama teritorijalne odbrane. Postao je vojnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 1. maja 1992.godine i cijeli rat  je bio sa svojim saborcima do okončanja ratnih dejstava odnosno potpisivanja mirovnog sporazuma. Bio je veoma odgovoran i disciplinovan vojnik koji je izvršavao svoje vojničke dužnosti u rejonu Lipovca i Vranovače.

Tokom ratnog perioda obolio je te se sa bolešću nosio sve do 1998.godine kada je 17.februara preselio na ahiret. Ukopan je na glavnom centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću. Iza Muhameda je ostala supruga Samida, kćeri Almira,Emina i Zehra.

Tevhid će se proučit 19.februara u džamiji u Gornjem Rahiću poslije podne namaza u 12:30 sati. Pozivaju se članovi porodice, njegovi saborci i džematlije da prisustvuju ovom tevhidu i tako na kratko istrgnemo iz zaborava čestite ljude koji su bili učesnici odbrane slobodnih brčanskih prostora na kojima i dan danas živimo u svakom izobilju.