okicic fahrudin21.marta 2024.godine navršava se 31 godina od preseljenja na ahiret borca Okičić Fahrudina, sin Mehe i majke Fatime. Rođen 1963.godine u Gornjem Rahiću, završio osnovnu školu bio je neoženjen. Fahrudin je bio jedno od troje djece u porodici Okičić imao je brata Mevludina i sestru Ramizu. Fahrudin je nastradao na Brdu „Šterac“ kod Brke, naime Fahrudin je bio u sanitetu sa ranjenicima kada je nastala saobraćajna nesreća 21.marta 1993.godine.  Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 07.01.1993.godine . Fahrudin je sahranjen na centralnom mezarju u Gornjem Raahiću.

Ukratko o Fahrudinu

Kao i mnogi naši mještani i Fahrudin-Fahko je bio uključen u odbrani naše opštine,države. Fahrudin je prilikom obavljanja borbenog zadatka nagazio na protivpješadijsku mine,usljed čega je izgubio dio pete,pa je bio na liječenju u Maoči.U procesu liječenja sa grupom ranjenika je upućen na liječenje u Tuzlu.Dana 21.03.1993.godine na izlazu iz Brke,sanitetsko vozilo je imalo saobraćajni udes(bila je magla) i tom prilikom je smrtno stradao Fahrudin,teško su povrijeđeni medicinska sestra Admira Muharemović rođ.Kovačević naša mještanka i vozač saniteta.

Tevhid Fahrudinu će se proučiti 21.marta u četvrtak poslije podne namaza u džamiji u Gornjem Rahiću. Pozivaju se članovi porodice te njegovi saborci kao i džematlije da prisustvuju ovom skupu.