lisic nedzibProšlo je  31. godina od pogibije borca Lišić Nedžiba sina Feridovog i majke Rabije. Nedžib je rođen 17.05.1969. godine u Gornjem Rahiću. Stručna sprema osnovna škola. Bio je oženjen suprugom Azrom i sa njom imao sina Sejada. Nedžib je bio jedno od petero djece u porodici Lišić, pored njega imao je brata Hariza i Smaila te sestre Šidu u Ramziju.Postao je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine 22.01.1993.godine Poginuo je u rejonu Lipovca 24.03.1993.godine i kad je poginuo imao je 24.godine života. Sahranjen je na glavnom centralnom mezarju u Gornjem Rahiću.

Momenat pogibije Nedžiba

Dana 24.03.1993.godine u rejonu naselja Lipovac je bio tenkovsko pješadijski napad i neprijatelj je uspješno zaustavljen, onemogućen da pomjeri, ovlada našom linijom odbrane.Tokom odbijanja napada,po svjedočenju saboraca,harabrošću se posebno isticao Nedžib i u toj bitki je poginuo.

Pozivamo članove porodice, saborce i džematlije da se odazovu ovom skupu odnosno tevhidu koji će se proučit u nedjelju 24.marta u džamiji u Gornjem Rahiću poslije podne namaza. Sačuvajmo sjećanja na naše borce koji su dali svoje najdragocjenije a to je svoj život.