Jesmo li izigrani...da li nas namjerno truju...

Pepsi i muslimani

Da li su amerikanci stvarno uspjeli da se poigraju sa više od milijadru i po muslimana i arapa tako što su ih naveli da desetljećima piju gazirano piće proizvedeno iz kiselina svinjskih crijeva?

Ovo pitanje je potegnuto od strane Centra za islamsko istraživanje koje je poslalo uzorke gaziranih pića Pepsi i Coca Cola na analizu pepsina kao glavnog elementa ovih pića.

Prvi put ova tema je stavljena na sto još pedesetih godina, kojeg su predvodili Ahmed Jasin ispred Egipatske partije zajedno sa Sejjidom Kutbom kada je izdao fetvu o zabrani konzumiranja pića Pepsi i Coca Cola zbog sadržaja materije pepisna koji se dobija direktno preradom kiselina iz svinjskih crijeva. To je uzrokovalo ekonomski pad kompanija Coca Cola i Pepsi u Egiptu jer su ljudi odbili kupovanje ovih pića.
Danas se isto pitanje postavlja od strane doktora Mustafe Eš Šeka'ata  predsjedavajućeg Odbora vrhovnog tijela za kontrolu uzoraka hrane i pića, a u ovom slučaju Pepsi limenki. Dr. Šek'a kaže da, bez obzira na bojkot američkih i cionističkih proizvoda, treba izvršiti analizu istih, a posebno kada je riječ o pepsiju. Kotrola će biti obavljena u posebnim i neovisnim laboratorijama za ispitivanje kvalitete hrane i pića. Na taj način će se zaštititi proces od pokušaja podmićivanja i lobiranja. Dr. Šek'a kaže da je u Americi živio 6 godina te je u međuvremenu došao do zapanjujućih informacija. Materija koja se koristi u proizvodnji pepsija i koja pomaže proces varenja hrane u želudcu biva dobijena iz svinjskih crijeva. Jedan od izvora koji su izrazili želju da ostanu anonimni kaže: ''Mi proizvodimo i punimo Pepsi u Egiptu i ostalim arapski zemljama, ali pri tome se izbjegava reći i obznaniti istina.'' Naime, jedan od sastojaka napitka biva uvežen u obliku rijetkog tijesta u hermetički zatvorenim buradima. Ova burad se ne otvaraju sve dok ne dođu na proizvodnu traku. Nakon što se ova materija doda u Pepsi, u toku proizvodnje i nakon samog procesa flaše, limenke i ostala ambalaža mora, također, biti hermetički zatvorena na policama tržnih centara. Smijem izazvati svakog pojedinca da izričito ustvrdi šta su sastavni dijelovi pepsina.

Kompanije za proizvodnju hrane ne staju kod ove granice nego je prelaze čak i kod proizvodnje prehrambenih artikala u koje mješaju svinjske kiseline i masti. Po tome je poznata kompanija Wrigleys koja se bavi proizvodnjom žvakaće gume Extra. Žvakaća guma koja se konzumira u našim državam sadrži masne kiseline koje se hemijskim procesom dobijaju iz svinjskih masti. Nema sumnje da se ovo suprostavlja vjerskim običajima muslimana. Tome se može dodati odgovor jednog od odgovornih ove kompanije potvrđujući da ove žvakaće gume nisu halal muslimanima. ''Moja obaveza je da kažem kako se ove kiseline izdvajaju iz svinjskih masnih tkiva, kao i sama materija pepsin, a prisutne su i kancerogene ćelije.'' Ova kancerogena tijela uzrokuju najčešće karcinom debelog crijeva i rektuma, prostate, maternice, žuči, dojke i pankreasa.

Dok je PEPSI omiljeno piće kod velikog broja stanovnika Zemlje indijci su ga koristili za sasvim drugu namjenu. Naime, Pepsi koriste u borbi protiv velikog broja insekata i biljaka koje im ugrožavaju usjeve. Sve zato što Pepsi djeluje bolje nego bilo koji drugi hemijski ili biološki otrov u deratizaciji i dezinsekciji i zato što je znatno jeftiniji.

Dr. Mustafa Eš Šek'a naglašava da će povesti rat protiv ove kompanije nakon što se dobiju laboratorijski rezultati i ako se dokaže da deklaracija ne odgovara stvarnom sastavu unutar flaša i limenki napitka Pepsi. Zahtijevat će da se direktno uzme uzorak iz buradi gore spomenutih nepoznatih materija. A za informaciju više, samo jedno bure je dovoljno da se proizvede 10 000 flaša pića Pepsi. Naravno, za očekivati je suprotan stav same kompanije Pepsi koja neće htjeti priznati šta to muslimani piju zadnjih nekoliko godina. Ako je cijena jedne flaše u Saudijskoj Arabiji rijal i po, zaslužuje li svinjska mast da se kupuje, a da se pri tome gubi vjera i ovaj svijet?

Zato se moramo postaviti u jednom safu u bojkotu njihovih proizvoda jer je danas to možda jedino oružje koje posjedujemo svi zajedno. Ujedno će ovo biti odgovor na našu ljudsku i vjersku obavezu i kao najbolji način borbe protiv okupatora cionista i svih onih koji ih pomažu. Također zaštit ćemo svoje zdravlje od otrova koje nam prodaju cionisti u našim trgovinama.
Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: ''Očisti svoju hranu bit će ti primljena dova.''

Više od milijardu i po muslimana širom svijeta konzumiraju svinjske masti, a TI SI MOŽDA JEDAN OD NJIH.

Preveo: Harmin Suljić