O3 skup1bavještavamo cijenjenu javnost i pratitelje našeg portala da će se u subotu 7.oktobra 2023. godine u Gornjem Rahiću održati treći po redu skup naučnih i kulturnih radnika. Kao i prethodnih skupova i ovog puta slijede zanimljive prezentacije i učesnici koji nam dolaze iz nekoliko sredina.

Na trećem skupu naučnih i kulturnih radnika  učestvovat će dr.Enes Kujundžić (dolazi iz Sarajeva) koji je na neki način uzrok ovakvih vrijednih skupova,zatim tu je mr.Amir Isajbegović (dolazi iz Zagreba),prof. Jusuf Džafić (dolazi iz Tuzle),mr.Enida Murselović (dolazi iz Brčkog),ima naznaka da bi skupu mogao prisustvovati i dr. Izudin Kešetović te drugi.

Interesantno je da ovom skupu sa prethodnih druženja osobe koje su bile žele opet biti sa nama što nas raduje da je ovakav vid druženja i  izlaganja posijao pozitivne refleksije, jer mi kao mala sredina se u ovim  i ovakvim vremenima se namećemo u nečemu što nema u drugim većim sredinama.

Skup je dakle u subotu 7.okrobra sa početkom u 15 sati,Omladinski centar džemata Gornji Rahić (zgrada do restorana Havana). Zato pozivamo sve koji imaju vremena i volje da dođu i čuju vrijedne savjete i nešto nauče što nisu do sada znali.

Inače radovi koji se odnose na istraživanja biće štampani u knjigu Rahićki uspomena broj 2 koji se polako priprema i treba da u dogledno vrijeme ugleda svjetlo dana.