MEKTEB NAGRADJUJEKako bi unaprijedili posjete učenika i zainteresovali  redovnom posjetom mekteba džemat Gornji Rahić na tom planu čini jedan veoma važan korak u svom djelovanju a sve sa ciljem da se borimo za svako dijete koje ide u osnovnu i srednju školu a da pohađa svoj mekteb.

Svjesni smo da su mnogi roditelji opterećeni svakodnevnim poslovima i brigama te ponekad i nesvjesno ne šalju svoju djecu, svoj emanet  da uče o lijepom dini islamu.

Stoga džematski odbor čini ovaj značajan iskorak i učenicima u mektebu nudi benefite u vidu besplatnih časova koje će izvoditi adekvatni i kvalifikovani učetelji / profesori.

Kod beplatnih časova koji su predviđeni za učenike našeg džemata imaju samo dva uvjeta da prisustvuju a to je:

  • Prvi uvjet: Da je učenik upisan u mekteb
  • Drugi uvjet: Da je redovan na nastavi mekteba.

Nastava će se svih časova engleskog, matematike i fizike... odvijati jednom sedmično  odnosno četiri puta u mjesecu u prostorijama Omladinskog centra džemata Gornji Rahić.  Profesori će na tim časovima obrađivati aktuelno gradivo učenika iz tih predmeta koja učenici nisu razumili-shvatili dobro - kvalitetno u školi te im pomoći da dođu do njihovog rješenja.

Oni koji budu htjeli doći na ove časove a ne budu ispoštovali dva uvjeta da je upisan i da je redovan na nastavi neće moći ostvariti ove pogodnosti iz razloga što će se kontrlolisat dolazak djece prema evidenciji mektebskog dnevnika.

O nastavi i časovima koji slijede u budućim  danima će biti  učenici upoznati putem viber grupe te biti obaviješteni putem portala po potrebi.

21b66nc