dova spavSvake večeri, prije nego što utonem u san, pronalazim mir u trenutku svoje dove. To je vrijeme koje posvećujem povezivanju s Allahom i izražavanju svojih misli i želja.

Kada legnem u krevet, zatvorim oči i duboko udahnem. Osjećam kako se svijet oko mene smiruje, a moj um se usredotočuje na Boga.
Prvo, zahvaljujem Allahu na svim blagoslovima koje mi je dao tokom dana. Razmišljam o svim dobrim stvarima koje sam doživio, ljudima koje sam sreo i iskustvima koje su me obogatila. Zahvaljujem mu na zdravlju, ljubavi, sreći i svim drugim blagodatima koje mi je darovao.
Nakon toga, molim Ga da me čuva i zaštiti tokom noći. Molim Ga da mi podari miran san i dTARIK1a me probudi svježeg uma i tijela za novi dan. Ova molitva mi donosi osjećaj sigurnosti i povjerenja, znajući da sam pod Njegovom zaštitom.

Također, tražim oprost za sve svoje greške i propuste. Svjestan sam da nisam savršen i da često griješim. Stoga se iskreno kajem za svoje postupke i molim Allaha da mi oprosti. Ova dova mi pomaže da očistim svoju dušu i da se oslobodimo tereta krivice.
Napokon, molim Allaha da mi podari Njegovu milost i vođstvo u svakom trenutku mog života.

Molim Ga da mi pomogne da donosim mudre odluke i da me usmjeri na pravi put.


Tarik Bijelić, je učenik 9. razreda  Sedme osnovne škole,Tarik je osvojio treće mjesto na takmičenju literarnog konkursa na temu "Moja dova pred spavanje" koju je organizovao Medžlis IZ Brčko.