mladi dzematlijeDa svaki posao kojem se pristupi ispravno i iskreno daje mnogostruke plodove dokaz je jedne aktivnosti u našem mjestu omladine i džematlija. Naime u petak 5.januara 2024.godine dogovorena je aktivnost između BKUD-a i džemata Gornji Rahić da se pomogne omladini kako bi pokrili troškove puta odlaska na izlet na Vlašić.

Prijedlog predsjednika BKUD-a Enesa Karalića je bio da članovi ovog društva se pojave u petak ispred džamije sa svojim kolačima koje bi ponudili džematlijama da ih kupe odnosno da djecu daruju za ovu aktivnost, tako je i bilo.

Senahid ef. je sa minbere pozvao prisutne da daju podršku djeci koliko ko može. Podrška nije izostala i na čuđenje svih rezultat je bio impozantan, prikupljeno je 1.570,00 KM, što vjerujemo i najveći optimist nije mogao predvidjet i zamislit ovakav razvoj situacije i senzibilnost starijih prema mlađima.

Što nam ovo govori dragi čitatelji jednom riječju razumijevanje između nas i pravilan pristup svih učesnika je doprinio većem povjerenju da zajedno možemo puno više postići i ciljeve dostići. Džematlije sretni što su bili dio te priče i radosti djece, a djeca sretna jer su dobili podršku zato što su iznijeli kolače  i osjećaju se vrijedni jer su nešto ponudili starijima.

Pouka : Zajedno smo jači i biće nam život slađi.