plakat 2024U protekloj godini mekteb džemata Gornji Rahić je svojim polaznicima uspio pružiti adekvatan ambijent. Tako su učenici po prvi put imali doručak tokom cijele mektebske godine kao i besplatne časove engleskog jezika, matematike i fizike. Mekteb je podrška u svakom pogledu našim učenicima kao i njihovim roditeljima ponudio olakšicu kada su u pitanju ovi sadržaji.

Ove nove mektebske 2024/2025 . godine pored navedenih sadržaja proširujemo za svoje učenike još jednu značajnu aktivnost a to je "Škola kur'ana" za one koji žele više postići na tom putu. Voditelj škole kur'ana će biti mr. kurra hafiz. Ismail-ef. Čehić.

Jednom sedmično biće održavana dva časa te aktivnosti dok će engleski jezik, matematika i fizika biti po jedan čas sedmično. Predavači su iskusni prosvjetni radnici čije iskustvo je dokazano u njihovom radu.

Navedene aktivnosti će se početi održavati od narednog mjeseca odnosno oktobra kada će naši učenici koji pohađaju redovno mekteb dobiti tačne informacije za navedene aktivnosti ovih predmeta.

Naši dragi učenici vašom posjetom mektebu i učestvovanjem u njegovom radu pružate sebi priliku pored znanja kojeg usvajate u njemu da besplatno imate i ove časove iz ovih predmeta kako bi sebi olakšali gradivo za školu koju pohađate.

Cijenimo našu mladost i htijenje da i dalje budemo jedan tim koji će činiti naši mladi naraštaji džemata u budućnosti koja predstoji pred njima. Zato svi se uključimo kao podrška radu mekteba jer tu samo može biti svakog dobra a nikako nešto što nije primjereno za naše društvo i okolinu.

Nek nam je hajirli ovaj posao i da na ovom putu bude olakšan i da Milostivi bude zadovoljan sa nama.