Naviknuti da konstantno nešto se radi i ovog puta džematski odbor je napravio novi potez na tome donoseći odluku na posljednjem sastanku održanom 3.septembra da se ide u rekonstrukciju ograde kod džamije.

OGRADA 1Svaka slika govori više od hiljadu riječi pa tako i ove naše slike koje svakodnevno gledamo, jer svi prolazimo pored  dotrajale ograde kod džamije. Naime davno je to sazrelo ali eto kad dođe sve na svoj red, jer zna se da smo do sada radili na nekoliko projekata uređenja ograda oko vakufa gdje su mezarja od Hade, Džinića vakufa i Šehidskog mezarja i sad je došao red na ogradu kod džamije.

Kao što se vidi na slikama dotrajalo je coklo , kao i ograda i taj dio je prvi na redu obnove da se riješi. Dio kod parkinga je stvarno stradao i u neku ruku ruglo je i kako smo rekli sazrelo je vrijeme za rekonstrukciju.

O iznosu ovog projekta trenutno ne možemo govoriti  više jer se nije još u detalje ušlo oko izgleda cokla i ograde s toga ovo je apel za sve one koji žele i mogu pomoći da daju svoj doprinos na ovom projektu. Dakle, sredstva se prvo trebaju prikupit i naravno s Božijom pomoći će se to realizovati na zadovoljstvo svih nas.

Prva je faza tu pa bujrum koliko ko može, jer  hajr koji dođe on i prođe a koliko ćemo mi biti u njemu do nas je ne propustimo priliku i udjelimo trajnu sadaku. Iz tog razloga imam će danas na hutbi pozvati džematlije da se uključe u ovaj novi projekat uređenja ograde oko džamije.

Da podsjetimo naše džematlije da ubrzo kreće izrada kovane ograde na mezarju Ravan preko put Beg Oila i da će taj projekat iznosit nešto više od 30 hiljada konvertibilnih maraka.

OGRADA 4

OGRADA CENTAR 3

OGRADA 2

OGRADA 1