1kospiceRak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervisana samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa čak i bebe. Jedini dostupan zvanični lijek jeste hemioterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i “otrovom koji liječi”, jer pored kancerogenih, ubija i zdrave ćelije i tako uništava imuni sistem.

Naime, on poredi rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Vjerovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

U pitanju je doktor Harold V. Maner (Harold W. Manner), profesor biologije i načelnik biološkog odjeljenja na Univerzitetu Lajola u Čikagu, prenosi “Stil“…

Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite. Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17″, tvrdi on.

Savjeti doktora Manera za liječenje kancera

Doktor Maner vjeruje da je, pošto je po njegovom mišljenju u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za liječenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgra iz koštice kajsija. Naime, on smatra da je lijek za rak leatril, jedinjenje koje se ekstrahuje iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.

Takođe, on savjetuje da treba da jedete klice pšenice, za koje se vjeruje da su čudesni lijek koji spriječava i liječi rak. Bogate su tečnim kiseonikom i leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.

U svojoj knjizi pod nazivom “Smrt kancera”, dr Maner tvrdi da je procenat izlječenja raka pomoću leatrila viša od 90 posto, piše “Urbanatural.in”. Ujedno navodi i listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati da brinete da li ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17:

 • Koštice i sjemenke voća
  jabuke, kajsije, breskve, kruške i suhe šljive (najbolji izvor amigdalina)
 • Kuhana jela
  kukuruz, grah, klice sočiva, grašak, grah sorte Lima, boranija
 • Orašasto voće
  Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australijski (makadamski) orah, indijski badem
 • Bobičasto voće
  crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode
 • Žitarice
  susam i laneno sjeme, ovseni griz, ječam, tamni pirinač, pšenični griz, proso, raž, heljda, šećerna trska
 • Vitamin B17 može se naći i u mesu bundeve.

Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – hemikalije koje dospjevaju u organizam putem hrane.

“Obavezno vodite računa da dobro isprete ruke nakon pranja, kao i posuđe nakon što ih operete tečnošću. Ako vam na posuđu ostanu tragovi hemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti otrove u sebe i završiće u vašem tijelu”, kazao je.

Što se tiče uklanjaja otrova sa voća i povrća, Maner savjetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.