Tokom svoga putovanja prije dvije godine u Istanbul, nadahnuta ljudima koje je upoznala u čuvenoj Plavoj džamiji, nakon istraživanja islama, Aisha Rosalie je primila islam i svoj život  posvetila promociji islama.
glumica presla na silam

Rosalie je sa svoje 24 godine, glumila u filmovima i napisala je više scenarija i režija za  dugometražne filmove. Školovala se u Los Angelesu na odsjeku za kinematografiju i glumu.

Sa svoje 22 godine, došla je u posjetu Istanbulu, koji je bio „ prekretnica“ u njenom životu, i tom prilikom je posjetila Sultan Ahmed džamiju, koja ju je ostavila bez daha.Nakon izlaska iz džamije, Rosali je kupila prevod Kurana na engleskom jeziku, i nakon toga je sa velikim oduševljenjem nastavila da čita Allahove preporuke iz poslednje svete knjige.

Nakon godinu dana istraživanja, Rosalie je odlučila postati muslimanka i počela se boriti protiv islamofobnih diskursa na svojim računima na društvenim mrežama.

Rosalie je izjavila da je odustala od svog sna da postane glumica nakon što je primila islam.

“Sada proizvodim islamski sadržaj na svom Youtube kanalu. Volim Istanbul i Tursku jer sam islam ovdje otkrila . Posjetila sam prvu muslimansku državu u Turskoj. Mom suprugu sam došla da pokažem veliki grad Istanbul . Ljudi su ovdje zaista sjajni. Atmosfera i ezan divni “, kazala je Rosalie.

trt.net